Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHEUREN DOOR HOEK VAN HOLLAND IS GROOT PROBLEEM’

HOEK VAN HOLLAND- De verkeersveiligheid in de Prins Hendrikstraat in Hoek van Holland is een groot probleem. Snelheidsduivels maken de straat onveilig. Een voorstel voor het opnieuw plaatsen van een display met snelheidsmeter is onvoldoende. Er moeten verkeersdrempels komen. Dat betoogt het lid van de Gebiedscommissie Michel Timmerman.

Volgens de officieel gegevens is er niets aan de hand. Vorig jaar heeft een snelheidsinformatie display in de Prins Hendrikstraat gehangen. “Daaruit waren de resultaten vrij netjes”, krijgt de Gebiedscommissie te horen. Volksvertegenwoordiger Tessa Sterrenberg betwijfelt dat. Sterrenberg: “Er zat destijds een hele grote fout in die display. Je mag er maar 30, maar in het systeem stond 60.”

Timmerman: “Het in nogal een groot probleem in Hoek van Holland. Ik maak het ook regelmatig mee op de Hoekse Hillweg dat er mensen heel hard scheuren. Dat vind ik wel heel vervelend. Er moeten gewoon drempels komen. Dan ga je pas het probleem oplossen. Daar ga ik echt voor strijden. Dit moet aangepakt worden.”

Einde deze maand worden nieuwe locaties gezocht voor de display. Het plan is de display nogmaals in de Prins Hendrikstraat op te hangen, zodat de weggebruikers gewezen worden op de maximumsnelheid die hier geldt. Tegelijk kan vanuit de gegevens die de display verzameld inzicht komen over de daadwerkelijke snelheid van het verkeer.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *