WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHETSONTWERP NIEUWE SPORTHAL MAASSLUIS

MAASSLUIS- Bureau Bos uit Baarn heeft het schetsontwerp gemaakt voor de nieuwe sportaccommodatie aan de Sportlaan in Maassluis. In het gebouw moest zowel plaats zijn voor basketbalvereniging ‘The Green Eagles’ als ruimte voor schoolgymlessen.

In het schetsontwerp diende de hal, naast oplossing voor het capaciteitsprobleem, te worden beschouwd als een middel om de bestemde locatie een bruisende plek te maken.

Bureau Bos bedacht een ‘open sporthal’. In dit concept hebben de buitenkanten van het gebouw een dubbelfunctie, waardoor rondom het gebouw een levendige sfeer ontstaat. Zo is het parkeerterrein ook geschikt gemaakt om buiten basketbal te spelen, maar kan het gebied ook worden omgetoverd tot schaatsplein, sportplein, marktplein of skateplein naar gelang behoefte. Aan de zuidwestkant is een scherm aanwezig voor een buitenbioscoop. Een brede trap om de noordkant van de sportzaal creëert een ruime buitenruimte met uitzicht op de binnenkant van de zaal, waardoor bij wedstrijden extra capaciteit is voor toeschouwers. De noordoostkant biedt ruimte voor een terras.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *