Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHERPE CONTROLE BIJ STEMBUREAU SOENDA VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Raadslid Tim Thiel, van de fractie Boers (fB), heeft er gisteravond persoonlijk op toegezien dat de telling van de stemmen eerlijk is verlopen bij het stembureau in zorgcentrum Soenda te Vlaardingen. De fB had er, in elk geval tot gisteravond, geen vertrouwen in dat in Vlaardingen alle stemmen daadwerkelijk worden geteld voor het EU-parlement. In maart, bij de Waterschapsverkiezingen, verdwenen er 279 stembiljetten bij Soenda. Een zaak die nadien niet is opgehelderd.

Op basis van de grootschalige steekproef van het weblog GeenStijl (onder de campagnenaam GeenPeil) zijn de verkiezingen voor het EU-parlement uitgelopen op een groot feest voor de pro-EU partijen: grenzen open, (nog) meer macht naar Brussel, een eigen EU-leger, censuur op het internet, hakken in het zand bij de Britse Brexit, export van Nederlandse uitkeringen en pensioengelden naar het buitenland, (nog) meer arbeidsmigranten en islam=vrede.

De voorlopige landelijke uitslag van GeenPeil: PvdA (6 zetels), VVD (4 zetels), CDA (4 zetels), Groenlinks (3 zetels), FvD (3 zetels), D66 (2 zetels). De opkomst was zeer laag.

Na het sluiten van de stembussen heeft GeenPeil bij 1.500 stembureaus gebruik gemaakt van het -verplichte- voorlezen van de stemmingsuitslag door de voorzitters van de stembureaus. Al deze uitslagen zijn vervolgens doorgeven aan Het Centrale GeenPeil TelTeam in Amsterdam. Ook Thiel was een van die 1.500 doorgevers voor GeenPeil.

De officiƫle uitslag van de verkiezingen mag pas zondag bekend worden gemaakt,samen met de uitslagen in alle andere EU-landen.

Foto’s: Arne van der Zande

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *