Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHEEPSWERF SCHIEDAM-WEST TEGEN BOUW WOONTORENS

SCHIEDAM- Scheepswerf Huisman heeft een officieel bezwaar ingediend bij de gemeente tegen de afgifte van een omgevingsvergunning voor de bouw van twee duurzame woontorens op de Vlaardingerdijk in Schiedam-West. De woontorens komen recht tegenover het bedrijf in de Wiltonhaven. De flatgebouwen bieden straks ruimte voor 119 huur- en 30 koopappartementen en een supermarkt en brasserie.

Voor de ontwikkeling van de twee duurzame woontorens op de Vlaardingerdijk (‘Let’s Go West’) is de gemeente vorig jaar overgestapt van WOH naar Heembouw. Let’s Go West wordt een iconisch, duurzaam en gasloos gebouw met een groene gevel. Middeldure koop- en huurwoningen vullen het gebouw, samen met een aantal (buurt)voorzieningen en een overdekte parkeergarage.
Huisman ligt al enkele jaren onder vuur door klachten over geluidshinder. Omwonenden zijn met succes naar de Raad van State gestapt. De bewoners van bedrijfswoningen aan de Jan Evertsenweg hebben vergunningen voor Huisman aangevochten.

Het gemeentebestuur ziet de bouw van de woontorens tegenover Huisman helemaal zitten nadat de ontwikkelaar diverse gesprekken heeft gevoerd met omwonenden en met de in de omgeving aanwezige bedrijven. Het plan is naar aanleiding van deze voorspraak aangepast. Het gaat daarbij om het vergroenen van de aan de woonwijk grenzende zijde van het complex, het vanwege de bezonning wijzigen van de positionering van het complex en het onderzoeken van de mogelijkheden voor een extra ontsluiting van de wijk vanaf de Burgemeester van Haarenlaan. Daarnaast zouden omliggende bedrijven door deze ontwikkeling niet in hun bedrijfsvoering worden beperkt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “SCHEEPSWERF SCHIEDAM-WEST TEGEN BOUW WOONTORENS

  1. Schiedam denkt dat mensen het wel prima vinden om in de stank en herrie te wonen. Lekker naast de A4. Twee keer per dag een file voor je deur.
    Zelfde als dat project tussen het spoor en de A20. Je moet wel heel erg van herrie en uitlaatgassen houden als je hier gaat wonen. Leuke plaatjes, maar het is natuurlijk totaal debiel..

  2. Als aanvulling op de opsomming van belastende omstandigheden; ook de op 500 meter hoogte overvliegende vliegtuigen vanuit Rotterdam Airport zijn behoorlijk storend en ongezond op deze locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *