RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHARENSLIEP MAASSLUIS IS OPLICHTER

MAASSLUIS- Op meerdere plaatsen in Maassluis wordt er met een babbeltruc aanbod gedaan om messen en scharen te slijpen. Hierna wordt men geconfronteerd met een enorme hoge rekening.

De gemeente Maassluis waarschuwt inwoners: Trap er niet in! Bel de politie als u het niet vertrouwt of ook slachtoffer bent geweest.

Een slachtoffer in Maassluis gaf de scharensliep een pinpas waarmee een zeer groot bedrag van de rekening werd afgeschreven. Het signalement van de oplichter: blanke man, gezet postuur, zag er verder netjes uit en droeg een donkerblauw pak. Hij rijdt waarschijnlijk met een blauwe personenauto.

Is deze man ook bij u aan de deur geweest? Heeft u camerabeelden? Of heeft u meer informatie over deze babbeltruc? Neem contact op met de politie via Whatsapp: 06-28330112.

Een scharensliep die aan de deur komt, doet zich voor als een vakman.

Als er een prijs vooraf wordt gevraagd is deze altijd laag. De gereedschappen die geslepen zijn kunnen vrijwel direct de afvalbak in, omdat ze verkeerd zijn geslepen. De uiteindelijke (hoofd) prijs die er wordt betaald, is vele malen te hoog, maar wordt door de meeste ouderen toch betaald. Die schaar of dat tafelbestek is al zolang in bezit en gebruikt dat er een emotionele waarde aan hangt, dus wordt er veel geld betaald om de spullen terug te krijgen.

Er zijn in Nederland slechts enkele slijperijen die uw gereedschappen niet verpesten. Indien de ‘slijper’ slijpmachines gebruikt op 230V kunt u er al vanuit gaan dat het geen vakwerk levert. Professionele slijpmachines draaien op 380V – 400V.

Waarschuw ouderen in uw omgeving voor deze en andere babbeltrucs. Vooral oudere mensen zijn het doelwit van gewetenloze oplichters die hen met een smoes bestelen. Tips om babbeltrucs te voorkomen kunt u HIER vinden.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *