Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHADERAMING LOCKDOWN SCHIEDAM

SCHIEDAM- PvdA en SP in Schiedam komen met schriftelijke vragen aan het stadsbestuur over de financiële gevolgen die de lockdown heeft veroorzaakt. De partijen komen met de vragen op het moment dat veel gemeentes, waaronder Schiedam, voorbereidingen treffen voor de begroting van 2021. Een begroting waar een structureel tekort zich voordoet.

De twee fracties willen van het stadsbestuur onder meer weten hoeveel minder Schiedam aan parkeerinkomsten heeft ontvangen in de periode van 13 maart tot 1 juli. En wat zijn de kosten voor aanpassingen aan de openbare ruimte?

Ongeveer 3000 Schiedammers hebben een beroep gedaan op de Tozo-regeling. De partijen zijn benieuwd welke organisatiekosten Stroomopwaarts heeft gemaakt om de TOZO en de aanvragen bijstandsuitkering te kunnen verwerken. Denk hierbij aan uitbreiding van personeel, huisvesting en ICT.

‘Wat zijn de kosten voor aanpassingen aan de openbare ruimte?’
De PvdA en SP zijn van mening dat dit jaar de aandacht vooral uit moet gaan het financieel gezond blijven van de gemeente Schiedam. Nu en in de toekomst. Besluiten nemen met het oog op een financieel gezonde toekomst van Schiedam, betekent dat er inzicht moet zijn in de gevolgen van de lockdown tot nu toe. Pvda en SP: ‘Immers, meten is weten‘.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *