WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHADE ABRI’S RET SCHIEDAM-VLAARDINGEN

SCHIEDAM- Meerdere bus- en tramhaltes in Schiedam en Vlaardingen zijn afgelopen nacht vernield. Vooral het glas van de abri’s moest eraan geloven.

Bij de bus- en tramhalte Harreweg in Schiedam-Noord liggen de scherven meters ver verspreid over het achterliggende fietspad. In Vlaardingen ligt een deel van het glas d’r uit bij de bushalte aan de Eksterlaan. Even verderop zijn alle ruiten gesneuveld van de opstapplaatsen bij de tramhalte Over de Dammen. Aan beide kanten van de rails is de boel gesloopt.

In Rotterdam hebben medewerkers van de RET de meest kwetsbare metrostations met veel glaswerk dichtgetimmerd met schotten om schade tijdens Oud en Nieuw te voorkomen. Het openbaar vervoer ligt elk jaar op 31 december na 20.00 uur plat.

Wanneer de daders worden opgepakt door de politie wacht hen een boete of gevangenisstraf, afhankelijk hoe zwaar de overtreding is. De gevangenisstraffen kunnen flink oplopen. Jongeren kunnen, bij minder zware overtredingen of misdrijven, ook voor een Halt-straf in aanmerking komen. De jongere biedt excuus aan, vergoedt de schade en maakt specifieke leeropdrachten. Ouders zijn hierbij actief betrokken.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *