WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHAAPSKUDDE SCHIEDAM TEVREDEN

SCHIEDAM- De activiteit bij de Schaapskudde Vockestaert op Tweede Kerstdag zijn zo goed bevallen dat nu al wordt uitgekeken naar Tweede Paasdag. Dan is het Lammetjesdag aan de noordrand van Schiedam.

Schapen 3De Schaapskudde ontving afgelopen zaterdag de Kerstman. Vanaf 14.00 uur kon er worden gestart met een speurtocht. Die leidde door de weilanden naar Kerstman en zijn schaapskudde. Hij wist de weg naar de boerderij niet meer, maar kinderen wisten de weg wel en samen leidden ze hem en zijn kudde terug naar de boerderij. Papa’s en kinderen hielpen de Kerstman met de oversteek van de kudde door auto’s tegen te houden.

Onderweg sloten nog meer bezoekers aan bij de kudde. Na de hindernissen was het werk nog niet gedaan, want… de Kerstman wilde zijn kudde niet in het eerste de beste weiland, maar in een weiland achter een van de stallen bij de boerderij. En reken maar dat het een klus was om de kudde de goede richting op te krijgen en daarna ook nog door een kleine stal heen.

Na deze flinke inspanning was er warme chocomelk en glühwein. De kinderen konden marshmallows roosteren. Herder Lex vertelde vervolgens het verhaal van het zwarte schaap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *