RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCANAUTO MAAKT PARKEERWACHTERS VLAARDINGEN OVERBODIG

VLAARDINGEN-  De parkeerwachters in Vlaardingen worden over 3 jaar mogelijk vervangen door scanauto’s, die volledig automatisch kunnen controleren wie niet voor een parkeerplaats heeft betaald. Door de inzet van scanauto’s kan de gemeente ongeveer 100.000 euro per jaar besparen.

De Vlaardingse parkeerwachters moet visueel en met gebruik van handscanners nagaan of een auto heeft betaald voor een parkeerplek. In de huidige situatie wordt de parkeerhandhaving uitgevoerd door beëdigde BOA’s, die weliswaar op de eerste plaats parkeren als taak hebben, maar tijdens hun werk door hun aanwezigheid ook een preventieve uitstraling hebben. De parkeerhandhavers lopen namelijk door het betaald parkeren gebied. Eventuele vragen van inwoners kunnen zij eveneens direct beantwoorden.

De huidige overeenkomst voor de inzet van parkeerhandhaving loopt tot  1 maart 2021.

Bij de inzet van een scanauto komt het erop neer dat elke geparkeerde auto een zogenaamd digitaal parkeerrecht moet hebben. Dit parkeerrecht kan zijn een geldige parkeervergunning of een betaling voor de periode dat het voertuig geparkeerd staat. Het parkeerrecht is gekoppeld aan het kenteken van de auto, via de koppeling van het kenteken aan de parkeervergunning of aan de betaling via de mobiele telefoon. Wie bij de parkeerautomaat betaalt zal het kenteken in de automaat invoeren.

Als alle parkeerrechten aan een kenteken zijn gekoppeld, kan de parkeerhandhaving plaatsvinden via een geautomatiseerd scannen van het kenteken. Dit kan plaatsvinden door de inzet van een auto waaraan een scanunit is bevestigd. Dit is de zogeheten scanauto.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *