Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SBS6 BIJ VERZET TEGEN MOGELIJKE SLOOP MARTINUSSCHOOL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het verzet tegen de mogelijke sloop van de Martinusschool in Tuindorp Kethel in Schiedam heeft de aandacht getrokken van de programmamakers van SBS6. De kunstenaars, die in het pand momenteel een atelier hebben, zijn samen met actieve bewoners geïnterviewd voor het programma Hart van Nederland. Het item is vanavond op tv.

De oppositiepartijen OPS, LOS en PvdA hebben raadsvragen gesteld over de situatie. De partijen merken op dat de gemeenteraad geen gelegenheid heeft gehad voor wensen en bedenkingen. De wethouder zou daarop uiterst nonchalant hebben gereageerd, gevolgd door een woordvoerder van de gemeente, die de partijen heeft laten weten dat er geen discussie mogelijk is over de bestemming van het pand.

De huidige gebruikers van de oude  Sint Martinusschool moeten het gebouw verlaten. Het gemeentebestuur heeft besloten tot de beëindiging van het gebruik van het gebouw aan de Iepenlaan 45. De kunstenaars hebben hierover een brief ontvangen.

Bij de raadscommissie hebben twee insprekers geijverd voor renovatie van de oude  Rooms-Katholieke basisschool. De buurt loopt met plannen voor seniorenhuisvesting in combinatie met een project voor kinderen met autisme.

Het stadsbestuur wil gemeentelijke grond- en vastgoed verkopen. Voor de lepenlaan wordt bij verkoop van de school en het plein ruimte geboden aan de markt voor woningbouw op deze locatie. Hierbij horen zowel renovatie als sloop-nieuwbouw tot de mogelijkheden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SBS6 BIJ VERZET TEGEN MOGELIJKE SLOOP MARTINUSSCHOOL SCHIEDAM

  1. SBS, LOS, OPS, PvdA, kunstenaars, allemaal links spul waar een economie niet op kan draaien. Protesteren, om aandacht schreeuwen in de media, proberen om deze lelijke barak tot monument te bombarderen. Laat die kunstenmakers eens gaan douchen en een eigen locatie kopen om hun nering in te drijven. Die barak moet natuurlijk tegen de vlakte, zonde van de ruimte. Hier kunnen goed betalende mensen wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *