RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SAMENWERKEN OPENBARE RUIMTE SCHIEDAM

botenbuurt 2SCHIEDAM- Inwoners van Schiedam worden nog meer betrokken bij de herinrichting van de openbare ruimte. Met een nieuwe buurtgerichte aanpak en betere planning kunnen Schiedammers straks tijdig meeontwerpen aan de inrichting van hun buurt. Niet alleen worden in één keer riolering, groen, wegen en openbare verlichting vernieuwd om dubbele werkzaamheden te voorkomen, ook worden bewonerswensen ten aanzien van bijvoorbeeld veiligheid, duurzaamheid en  speelvoorzieningen zoveel mogelijk meegenomen.

Volgens wethouder Alexander van Steenderen (SP) heeft Schiedam de afgelopen vijf jaar een grote slag gemaakt in het opknappen van buitenruimte. De resultaten van die inspanning zouden zijn terug te zien in een hogere waardering van Schiedammers voor de kwaliteit van de openbare ruimte. Nu is het tijd om vooruit te kijken, meent de wethouder. Wanneer de gemeente aan de slag gaat in een wijk of buurt wordt zo veel mogelijk werk in één keer opgepakt. Zo wordt voorkomen dat de straat bijvoorbeeld twee keer in een korte periode open moet.

Bewoners krijgen ook inzicht in wanneer hun buurt aan de beurt is en ze kunnen meewerken aan het ontwerp.

De plannen zijn vastgelegd in het Meerjaren Beheer en Onderhoudsprogramma 2015-2019. De gemeenteraad behandelt het voorstel van het college in de vergadering van 3 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *