WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SAMENGAAN BASISSCHOLEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Schiedamse basisscholen Gravin Aleida en Het Talent gaan vanaf het schooljaar 2017-2018 samen met de Sint Jan en ’t Meesterwerk. Ook basisschool De Wieken gaat op 1 augustus van dit jaar over van de Stichting 5maalO naar SIKO in Schiedam.

‘t Meesterwerk en Het Talent gaan in het nieuwe schooljaar samen verder onder een nieuwe naam in het gebouw van Het Talent. De Sint Jan en de Gravin Aleida gaan samen verder onder een nieuwe naam in het gebouw van Sint Jan. Zo ontstaan twee sterke scholen met voldoende leerlingen.

Afgelopen zomer heeft de stichting Kind en Onderwijs overeenstemming bereikt om naast de Rotterdamse scholen van de stichting 5maalO op termijn ook de Schiedamse scholen over te nemen.

Afgelopen najaar waren SIKO en Kind en Onderwijs er relatief snel uit. Vervolgens zijn ook de medezeggenschapsraden, met vertegenwoordigers van ouders en leerkrachten, akkoord gegaan met de plannen. Deze week zijn de ouders – en de kinderen! – geïnformeerd. Overigens draait De Wieken op eigen kracht door; ook in de toekomst wil SIKO dat het een gezonde en levensvatbare school is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *