Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RUZIE ROND CENSUUR VLAARDINGSE POEPSCOOTER GAAT DOOR

VLAARDINGEN- Bij Stroomopwaarts worden medewerkers wel degelijk gecensureerd op sociale media. Dat vindt raadslid Tim Thiel, die namens de fractie Boers (fB) met een reeks schriftelijke vragen komt aan het gemeentebestuur van Vlaardingen. Thiel heeft Stroomopwaarts recentelijk beschuldigd van ‘Stalinisme’. Wethouder Bart de Leede (GroenLinks) vindt die vergelijking ‘volkomen idioot’, omdat er geen sprake zou zijn van censuur.

Het grondig verschil van mening is ontstaan nadat medewerker Harry, de chauffeur van de Vlaardingse hondenpoepzuiger, in mei zijn berichten van Facebook moest verwijderd op bevel van zijn leidinggevende(n) bij Stroomopwaarts. 

Thiel: ‘Censuur is het gebruiken van de macht om informatie achter te houden of de expressie aan banden te leggen. De werknemers krijgen een verbod om de naam van Stroomopwaarts op sociale media te noemen. Thiel wil van de wethouder weten hij beleid zou typeren waar werknemers  op voorhand een verbod krijgen de naam van hun werkgever – in hun vrije tijd – op sociale media te noemen?

Bij de fB wordt erop gewezen dat de directeur van Stroomopwaarts op sociale media wél de naam van de organisatie Stroomopwaarts meldt, terwijl aan andere werknemers is aangegeven dat dit niet mag. Thiel: ‘Kunt u aangeven waarom en welke verschillen er in dit geval zijn tussen werknemers van Stroomopwaarts en hun directeur? Kunt u ook aangeven of er vaker sprake is van deze vorm van discriminatie en onderscheid? En zo ja, bent u bereid om excuses aan te bieden?’

Wethouder De Leede geeft namens Stroomopwaarts aan de toonzetting (Stalinistisch) van Thiel te omschrijven als lasterlijk terwijl onlangs (april 2020) een rechter een Rotterdams raadslid heeft vrijgesproken toen hij een woningcorporatie overdrachtelijk bestempelde als ‘boevenclub’. Thiel: ‘Nu de wethouder een juridische uitspraak doet en op de stoel van de rechter plaatsneemt maakt hij zich dus zelf schuldig aan smaad en/of laster aangezien dit niet door een rechter is vastgesteld. Is de wethouder bereid om hiervoor – in een formele publicatie van de gemeente – excuses aan te bieden? Zo nee, waarom niet?’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *