Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RUST BIJ POPULAIRE WINKELCENTRA SCHIEDAM-VLAARDINGEN

SCHIEDAM- Bij twee van de populairste winkelcentra in de regio lijkt het tegen het middaguur alsof het een doordeweekse ochtend is. Nergens de bekende zaterdagochtenddrukte. Op het voorplein van winkelcentrum De Loper in Vlaardingen-Holy lopen nauwelijks mensen. Eenzelfde beeld bij de hoofdingang van het Hof van Spaland in Schiedam-Groenoord.

Bij het filiaal van bakker Voskamp in De Loper staan de klanten buiten in de rij, geheel volgens de verplichte afstand, die hier op z’n Vlaardingens wordt aangegeven in vijf haringen, wat gelijk zou staan aan 1,5 meter. Bij het filiaal van het Kruitvat is het opvallend rustig: twee klanten in de winkel. Dat geldt ook voor de twee supermarkten, het is er ronduit stil. De bloemenman op het plein heeft z’n kraam afgezet met touw. Daarachter staat de koopwaar en een pinapparaat.

In het Hof van Spaland in Schiedam-Groenoord oogt het deze ochtend ook niet als een doorsnee zaterdag. Bram Ladage heeft een heel parcours uitgezet waarlangs klanten moeten lopen voor hun bestelling (‘Anders moeten we misschien dicht’). Bij de Wibra is het uitgestorven. Bij Albert Heijn staan dranghekken voor de deur, om klanten stuk voor stuk de winkel in te kunnen laten. Het is zaterdagochtend 11.30 uur en er staat helemaal niemand achter die dranghekken voor de ingang van de supermarkt.

Volgens Detailhandel Nederland, behartiger van de collectieve belangen van alle winkeliers in Nederland, zit hun sector al jaren in de hoek waar de klappen vallen en zal een omzetuitval die enkele weken of langer gaat duren desastreuze gevolgen hebben. Supermarkten daarentegen profiteren tot nu toe van het hamstergedrag van een deel van de consumenten.

De door de gevestigde media 24/7 aangewakkerde doodsangst heeft vraag opgeleverd naar mondkapjes. Een winkelier in het Hof van Spaland voorziet in die vraag.
Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Financiën en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben een pakket noodmaatregelen ingesteld die drie maanden van kracht zijn, met een mogelijkheid tot een verlening van nog eens drie maanden. In totaal wordt tussen 10-20 miljard euro vrijgemaakt voor dit noodpakket.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “RUST BIJ POPULAIRE WINKELCENTRA SCHIEDAM-VLAARDINGEN

  1. Dat ‘noodpakket’ zal toch terug moeten worden betaald en wie gaat dat doen ? Over, of het zal helpen wordt er niet gesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *