WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘RUIM VOOR KOMEND ZOMERSEIZOEN METRO TOT STRAND HOEK VAN HOLLAND’

ROTTERDAM- Ruim voor aanvang van het komend zomerseizoen kan de metro passagiers naar het strand van Hoek van Holland vervoeren. Dat verwacht wethouder Vincent Karremans (VVD).

De belangrijkste stappen voor de indienststellingsvergunning zijn gepasseerd. De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft het aangeleverde informatiedossier beoordeeld en een positieve verklaring over de veiligheid afgegeven. Vervolgens heeft de RET de vergunningaanvraag officieel ingediend bij de MRDH. Daarmee is de laatste stap in de vergunningaanvraag gezet.

Momenteel beoordeelt de MRDH het informatiedossier, formeel is de beoordelingstermijn 6 weken. Bij een positieve beoordeling door de MRDH, ontvangt de RET een indienststellingsvergunning en wordt er gestart met het proefbedrijf. Tijdens het proefbedrijf wordt, voor een periode van 2 weken, de volledige dienstregeling gereden, zonder passagiers. Het resultaat van het proefbedrijf wordt na het proefrijden gedeeld met de MRDH. Bij een positief resultaat, gaat de MRDH over tot het definitief verlenen van de indienststellingsvergunning.

2 gedachten over “‘RUIM VOOR KOMEND ZOMERSEIZOEN METRO TOT STRAND HOEK VAN HOLLAND’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *