Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RUIM 9 TON SUBSIDIE VOOR HUISVESTING ARBEIDSMIGRANTEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De belastingbetaler gaat voor tonnen meebetalen aan twee toekomstige projecten van uitzendbureaus, en zeker één ontwikkelaar voor de grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten, in Vlaardingen. Recent is hiervoor 982.800 subsidie toegekend door het Rijk.

In het kader van het flexwonen zijn door de gemeente Vlaardingen met succes een viertal projecten ingediend voor subsidie. Het betreft het Hydro Agri-gebouw (uitzendbureau Stipt), het Vergulde Hand-terrein (uitzendbureau  Tradiro), De Elementen (voor huisvester Homeflex) en voor het voormalig Unileverterrein.

De gemeente wil op de vier genoemde locaties zoveel mogelijk wooneenheden realiseren om zo dicht mogelijk bij de covenantafspraken van driehonderd woonruimtes te komen. Hiermee denkt het stadsbestuur woonoverlast te voorkomen.

In 2009 is een eerste convenant gesloten tussen de gemeente, woningcorporaties en Tradiro, Stipt, Homeflex en United Homes. De gemeente verplicht zich met het convenant te zorgen voor die driehonderd wooneenheden voor arbeidsmigranten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “RUIM 9 TON SUBSIDIE VOOR HUISVESTING ARBEIDSMIGRANTEN VLAARDINGEN

  1. Betalen voor, door de uitzendbureaus veroorzaakte (woon) overlast, door de belastingbetaler. Hoe krom kan het zijn?
    Deze uitzendbureaus verdienen heel veel aan uitbuiting en extreem hoge huurprijzen voor een slaapplaats. Er wordt amper tegen opgetreden, nu krijgen ze zelfs een aanmoediging om ermee door te gaan. Als ik een overtreding pleeg b.v. gebakje eten met mijn ouders in openbare ruimte word ik als een crimineel behandeld door stadswachten.

  2. Helemaal mee eens dat ze daar gaan zitten, en dat de gemeente mee betaald ook prima. Een paar Poolse winkels erbij maken en klaar geen last meer van deze mensen. En wat betreft dat sommige denken dat deze lui worden uitgebuit, maakt mij niet uit ze werken tenminste wel ook al is het dan onderbetaald voor hun poen. Dus als iemand dat zo zielig vindt, trapt dan om te beginnen al die Nederlandse beroepswerkeloze eerst aan het werk. Want die houden alleen maar hun handje op eens per maand en daar hoor ik niemand over. Dus conclusie wees maar blij dat hun het doen.

  3. Dat ze daar zitten vind ik ook prima, ver van de bewoonde wereld. Als het aan mij lag bouwden ze er nog een 24 hoog gebouw naast voor die gasten. Daarnaast i.d.d. enkele winkels erbij en overlast probleem is voor een groot gedeelte opgelost. En als ze uitgebuit worden, moeten ze maar lid worden van een vakbond. Voor de beroepswerkelozen is ook wel ergens een baantje te vinden. Wat mij tegen de borst stuit is dat malafide uitzendbureaus gesubsidieerd gaan worden van ons geld. Laten ze eerst de Nederlanders helpen die hun hele zaak de vernieling in zien gaan door de Covid 19 hoax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *