WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RUIM 6 TON VOOR AANPAK 5 SCHUREN WOONWAGENKAMP SCHIEDAM

SCHIEDAM- Voor de renovatie van vijf schuren op het woonwagenkamp Bramengaarde in Schiedam-Kethel rekenen burgemeester en wethouders op een prijskaartje van 610.000 euro. Het gaat om de voorzieningenunits 1 tot en met 5 op het kamp.

Op het woonwagenkamp zijn vijftien standplaatsen met elk één woonwagen. Elke standplaats beschikt over een schuur (voorzieningenunit). Daarin zijn een meterkast met alle nutsaansluitingen voor de woonwagen, een cv-ketel, een badkamer met douche en toilet, een wasmachineaansluiting en een bergruimte ondergebracht.

Het kamp heeft al enkele jaren te maken met de gevolgen van grondverzakkingen. De bergingen die verzakkingen vertonen worden nog dit jaar aangepakt. Vooralsnog heeft onderzoek laten zien dat er geen verdere zettingen op de standplaatsen optreden.

De standplaatsen worden verhuurd door de gemeente Schiedam. De gemeente is verplicht om het verhuurde in een acceptabele staat van onderhoud te houden. Vijf van de vijftien units vertonen scheefstand en scheurvorming. De gebreken worden veroorzaakt door ongelijkmatige zettingen. Enkele jaren geleden is een noodconstructie aangebracht. Deze vijf units moeten worden nu vervangen.

1 reactie op “RUIM 6 TON VOOR AANPAK 5 SCHUREN WOONWAGENKAMP SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *