WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RUIM 24.000 EURO VOOR TRAINING AUTISTISCHE KINDEREN IN OV SCHIEDAM

SCHIEDAM- Voor 24.375 euro kunnen kinderen in Schiedam met een ontwikkelingsproblematiek, zoals autisme, leren om zelfstandig met het ov te reizen. In de subsidie van Mee Rotterdam Rijnmond is ruimte voor het geven van 20 trainingen aan de kinderen.

Het plan is omstreden. Onder druk van de OuderenPartij Schiedam (OPS) heeft wethouder Patricia van Aaken (CDA) al de toezegging gedaan dat de ouders uiteindelijk beslissen of een kind zelfstandig met het ov kan reizen.

In de toelichting op de jaarstukken schrijft het gemeentebestuur dat de uitgaven stijgen van de zorg en ondersteuning aan inwoners. Met de trainingen kan worden bespaard op speciaal vervoer en de BSO+.

3 reacties op “RUIM 24.000 EURO VOOR TRAINING AUTISTISCHE KINDEREN IN OV SCHIEDAM

  1. Echt hè gewoon doordrammen en doordrukken dit idee. Wat een waanzin is dit. Onze beste wethouder Patricia heeft natuurlijk kids die op het gymnasium zit, kan niet anders want anders snap je toch wel dat deze kids een beperking hebben waarbij ze helaas niet (altijd) voor zich zelf kunnen zorgen. En dan te bedenken hoe de ouders zich voelen als hun kids overgeleverd zijn aan de boze wereld met al hun prikkels. Man man man wat een stelletje egoïstische klunzen en totaal onkunde van de wedhoudster…. Schaam u diep Wethouder Patricia!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *