RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RUIM 200 SOCIALE HUURWONING IN GLASFABRIEK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Woonplus en Glasfabriek B.V. (een samenwerking tussen Dudok Real Estate en Blauwhoed) hebben de intentieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van circa 210 sociale huurwoningen op De Glasfabriek in Schiedam. ‘Woonplus staat voor een flinke nieuwbouw- en herstructureringsopgave. Daarbij willen we onze woningen onder andere beter verdelen over Schiedam. Met De Glasfabriek zetten we hierin een belangrijke stap’, aldus Emile Klep, directeur Woonplus.

De Glasfabriek neemt een bijzondere plek in binnen Schiedam. Niet alleen door de omvang van het fabrieksterrein – maar liefst 6,5 hectare – maar ook door de rijke historie. Op deze plek werden meer dan een eeuw lang miljarden glasconserven geproduceerd voor de voedings- en drankenindustrie. De ontwikkelaars, Dudok Real Estate en Blauwhoed, zien vele kansen om dit gebied te ontwikkelen tot een duurzaam woon- en werkgebied. Mét behoud van het industriële karakter én toevoeging van veel groen. Zodat het gebied in welzijn, beleving en functie integraal onderdeel gaat worden van de metropool Rotterdam. ‘Het karakter van de plek behouden binnen een zo optimaal mogelijke herontwikkeling is ons gezamenlijke doel. Met groen als uitgangspunt dat bijdraagt aan welzijn en beleving van het gebied’, zegt Eltjo Bouwman, namens Blauwhoed.

Naast een openbaar park, bedrijfsruimte en horecagelegenheden zullen er circa 700 woningen gerealiseerd worden met een brede mix aan sociaal, middelduur en vrije sector woningen. Voor starters, senioren, gezinnen, alleenstaanden en tweeverdieners. Binnen deze segmenten is het de ambitie van De Glasfabriek om in een diversiteit aan woonvormen een betaalbare plek te bieden voor bewoners van jong tot oud. De samenwerking met Woonplus is daarin een belangrijk onderdeel. ‘Samen gaan we ervoor zorgen dat we op De Glasfabriek bouwen voor de Schiedammer en zorgen voor kwalitatief goede woningen in een omgeving die prikkelt en bijdraagt aan verbinding en het gevoel van welzijn’, aldus Marcel Schippers, Dudok Real Estate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *