Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RUIM 200.000 EURO TEGEN WEGWERP PLASTIC SCHIEDAMSE EVENEMENTEN

SCHIEDAM- Een bedrag van 230.000 euro, bedoeld voor Schiedamse evenementen, wordt komend jaar ingezet voor het vinden van alternatieven voor wegwerp plastic en voor het stimuleren van duurzaam energiegebruik.

Wegens de aanhoudende lockdown hebben er dit jaar veel minder evenementen plaatsgevonden. Hierdoor blijft een groot deel van het evenementenbudget (2020) in kas. Dus gaat de niet uitgegeven 230.000 euro van het budget stadspromotie naar de verduurzaming van evenementen. Hiermee zouden ondernemers worden geholpen om in 2021 aan de duurzaamheidscriteria te kunnen voldoen.

Organisatoren zijn medeverantwoordelijk voor het behalen van de duurzaamheidsambities van de gemeente. Op het gebruik van wegwerpplastic tijdens evenementen in Schiedam staat een boete die kan oplopen tot 4.500 euro of een gevangenisstraf. De APV is op dit punt speciaal aangepast.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “RUIM 200.000 EURO TEGEN WEGWERP PLASTIC SCHIEDAMSE EVENEMENTEN

  1. In Duitsland betaal je op grote evenementen borg voor glaswerk, bekers etcetera. Waarom kunnen we dat niet in Nederland invoeren?
    Waarom moet de gemeenschap bijdragen aan de verkoop van drinken, eten etcetera door de horeca op evenementen?
    Die gasten verdienen al genoeg aan het verkopen van drank en voedsel op evenementen, braderie├źn etcetera. Hamburger met broodje 4.50 euro (inkoop 80 cent), blikje drinken 1.50. (Inkoop 0,35 cent).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *