Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘RUIM 100 EXTRA PARKEERPLAATSEN VLAARDINGEN-VOP’

VLAARDINGEN- In de Vlaardingse wijk Vettenoordsepolder (VOP) worden op termijn ruim honderd extra parkeervakken aangelegd. Dat belooft de gemeente in een reactie op klachten vanuit de buurt over de hoge parkeerdruk in de wijk.

Buurtbewoners veronderstellen dat mensen die in het centrum werken in de VOP-wijk parkeren. En de overige parkeerplekken zouden worden gevuld door auto’s uit gebieden waar een parkeervergunningplicht is. De gemeente stelt dat mensen die werken in de stad voornamelijk overdag parkeren in de VOP, terwijl het grootste probleem zich voordoet in de avonduren.

In de VOP wordt momenteel gewerkt aan het riool en dat zorgt volgens de gemeente voor extra parkeerdruk. Voorafgaand aan de huidige werkzaamheden zouden wel extra parkeerplaatsen zijn aangelegd om het verlies aan plaatsen tijdens de werkzaamheden te compenseren. Door de huidige herinrichting komen er ruim honderd parkeerplaatsen bij in de wijk, laat de gemeente weten.

Als de herinrichting dit voorjaar klaar is, wordt opnieuw bekeken hoe de parkeerdruk dan is en of er andere oplossingen nodig zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *