Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RUIM 100.000 BEZOEKERS FUTURELAND TEGENOVER HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- ‘Het gaat uitstekend met FutureLand’, meldt het Havenbedrijf Rotterdam in een persbericht. Futureland is het informatiecentrum, recht tegenover Hoek van Holland, dat ooit is opgericht voor de aanleg van de Maasvlakte 2. Ruim vijf jaar na de oplevering ervan bezochten het afgelopenjaar nog steeds 108.000 bezoekers het centrum, tegen 106.000 in 2018. Trekpleister was de FutureLand Ferry. De rondvaartboot door het nieuwste havengebied trok in 2019 52.000 opstappers. In 2018 waren dit er nog 43.000.

De stijging van het aantal passagiers van de FutureLand Ferry dankt het informatiecentrum voor een deel aan de deelname aan de Goede Doelen Loterijen. Bovendien kan men sinds de zomer de vaartochten onlineboeken.

FutureLand verwacht volgend jaar nog meer bezoekers. Het informatiecentrum werkt inmiddels hard aan een nieuwe expositie, de opvolger van ‘De haven werkt’ die nog blijft tot 1 juni. Dat wordt een interactief hoogstandje dat de digitalisering van de haven – één va de speerpunten van het beleid van het Havenbedrijf – in beeld brengt. In de programmeringvan 2020 is er verder aandacht voor onder meer cyberbeveiliging; drugs in de haven en havenfotografie. Daarnaast organiseert het centrum voor jong en oud tal van excursies naar de natuur van de haven en het strand voor de ‘fossielenjacht’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *