WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROZENBURG-VICTORIA’04

VLAARDINGEN- In een gelijkopgaande wedstrijd, waarin soms harde duels werden uitgevochten, wist Victoria’04 de in de eerste helft opgebouwde 1-2 voorsprong veilig te stellen. Beide teams streden voor ze waard waren en schuwden een overtreding niet.

Vanaf de aftrap bouwde Victoria’04 een licht veldoverwicht op door gegroepeerd samen te spelen. Rozenburg trachtte de bezoekers pijn te doen door in de omschakeling voor een verrassing te zorgen. In de 11de minuut kwam Victoria’04 op voorsprong. Colin Pleijsier zag zijn doelgericht schot geblokkeerd worden, waarna Nailey Girigorie de bal uit de scrimmage voor de voeten kreeg en beheerst afrondde: 0-1.

Het spel golfde over en weer. Rozenburg bleef jagen op de gelijkmaker en Victoria’04 werd steeds vaker naar achteren gedrongen. In de 28ste minuut bouwde Rozenburg een vloeiend lopende aanval op, die eindigde in het strafschopgebied van Victoria’04. De organisatie in de Vlaardingse achterhoede was even zoek, waarvan Rozenburg profiteerde: 1-1.

Beide opponenten bleven de aanval zoeken. Met resultaat voor Victoria’04, dat in de 38ste minuut weer op voorsprong kwam. Een dieptepass bereikte Rilgilio Ramsubagh, die zijn solo-actie afsloot met een breedtepass op Nailey Girigorie, die voor de tweede keer het net wist te vinden: 1-2. Tot aan de rust kwam er geen wijziging op het scorebord.

Na de pauze kreeg de wedstrijd een heel ander aanzien. Een furieus aanvallend Rozenburg, dat Victoria’04 keer op keer onder de voet dreigde te lopen. De Vlaardingse formatie moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. Victoria’04 wist door stug te verdedigen stand te houden. Telkens liep de voorhoede van Rozenburg zich vast in de hechte defensie van de bezoekers. Sporadisch kwam Victoria’04 aan aanvallen toe en moest het initiatief aan Rozenburg laten.

In de spannende slotfase kreeg Rozenburg enkele kansjes op de gelijkmaker, die echter uitbleef. Voor Victoria’04 een nuttige overwinning, maar de druiven waren zuur voor de thuisclub.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Bart van der Hoeven (60: Lars de Visser), Bob Planken, Oscar Knecht (80: Lars Kortleven), Osman Ünnu, Jordi de Kimpe, Jur de Visser, Colin Pleijsier (60: Michael Blok), Roy Meerten (72: Kars Martin), Rilgilio Ramsubagh, Nailey Girigorie (72: Jelle Blankestijn)

Eindstand: 1-2 (bij rust 1-2).

Doelpunten Victoria’04: Nailey Girigorie (0-1 en 1-2).