Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROUTE SINT EN ZWARTE PIET MAASSLUIS

zwarte piet 21MAASSLUIS- Morgen maakt de gemeente Maassluis het volledige podiumprogramma bekend van de nationale intocht van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten (Haven, de Markt, Boogertstraat, Petrus Kockstraat).

Het evenemententerrein strekt zich uit vanaf de Nieuwe Waterweg, via het stadshart tot en met de Prinsenkade. De verschillende locaties zijn:

• De aankomst per boot is vanaf de Nieuwe Waterweg, via de buitenhaven naar de havenkom (de Kolk) van Maassluis.
• De tocht per paard gaat door het oude stadscentrum vanaf De Wip en eindigt bij het podium op de Markt.
• De publiekspleinen zijn ingericht op het plein nabij de Boogertstraat (ook wel Boogertplein genoemd) en op het plein nabij de Petrus Kockstraat voor het Schuurkerkje (ook wel Schuurkerkplein genoemd).

Maassluis kent een rijke maritieme historie, die de gemeente aan heel Nederland wil laten zien. Pakjesboot 12 krijgt begeleiding van Neerlands laatste zeegaande stoomsleepboot de Furie. Uiteraard ontbreken de Jansje en de bergingsvaartuig Bruinvisch niet. In totaal 10 tot 15 historische schepen uit de Maassluise haven zullen de scheepsparade complementeren en de Sint op grootse nautische wijze binnenhalen.

De Sint leidt de bonte stoet door het stadshart op weg naar de Markt. De stadsparade laat alle culturele, sportieve en muzikale kanten van de gemeenschap in Maassluis zien. Met kleurrijke wagens in Sinterklaassferen ontstaat een feestelijke stoet die nog niet eerder in Maassluis te zien was. Naast de Sint en Amerigo heeft de sint laten weten dat er ongeveer tweehonderd (zwarte?) Pieten meelopen in de stoet.

De route van de Stadsparade is Haven, Zuiddijk, Jokweg, Boogertstraat, Anne de Vriesstraat, Zuidvliet, Groen van Prinstererkade, Brouwerijstraat, Prinsekade, Noordvliet Zuidzijde en de Veerstraat Zuidzijde. Op het Bloemhof, de Zuidvliet en de Prinsenkade trakteren de winnaars van Maassluis Got Talent de Sint op een spetterend optreden.

Op het pleinen aan de Boogertstraat en aan de Petrus Kockstraat, langs en nabij de route van de Stadsparade zijn twee grote publieksterreinen ingericht. Niet alleen is de uitzending live te volgen op een groot scherm. De kinderen kunnen hier springen, workshops volgen, klauteren, knutselen, dansen en genieten van het grote aanbod van vermaak en entertainment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *