WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTTERDAMSE RAAD VERSLECHTERT POSITIE TRAM 21 SCHIEDAM

SCHIEDAM- De positie van Schiedam binnen de Bestuurscommissie Vervoerautoriteit (BCVa) van de MRDH is verslechterd nu buurgemeente Rotterdam voor het schrappen van tramlijnen heeft gekozen. Schiedam wil tramlijn 21 behouden, maar slechts vier gemeenten worden door de plannen van de BCVa geraakt. Twee gemeenten gaan er in bediening zelfs op vooruit.

De Rotterdamse gemeenteraad is donderdag akkoord gegaan met het inkorten van verschillende tramlijnen. Op delen van tracés waar weinig reizigers zijn (tram 4, 7 en 8), kunnen tramlijnen worden ingekort en komt er een busverbinding voor in de plaats. De MRDH heeft nog altijd geen concrete plannen. Deze moeten worden gemaakt en doorgerekend. Dit is niet voor 5 juli klaar.

Voor Schiedam is het aantal mogelijkheden voor bezwaar op het plan en de bijbehorende besluitvorming beperkt, omdat beslissingsbevoegdheid ligt bij de BCVa van de MRDH. Hier vindt besluitvorming plaats op basis van financiële en vervoerkundige overwegingen.

In het conceptplan staat dat Lijn 21 en lijn 24 worden samengevoegd tot één lijn over de huidige route van lijn 24 (De Esch – Vlaardingen Holy). Hierdoor neemt de frequentie in Holy toe. De trambediening tussen het Bachplein en de Woudhoek vervalt. Daarvoor in de plaats krijgt de Woudhoek een verbeterde snelle busverbinding met station Schiedam Centrum waarvan ook de Kerkbuurt zou profiteren.

1 reactie op “ROTTERDAMSE RAAD VERSLECHTERT POSITIE TRAM 21 SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *