Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTTERDAMS ADVIES: ‘WAS UW HANDEN NA GEBRUIK HOEKSE LIJN’

VLAARDINGEN- Reizigers op de Hoekse Lijn doen er verstandig aan de handen te wassen met water en zeep nadat men in aanraking is gekomen met vooral de stangen waaraan meerdere mensen zich vasthouden. Als metroreizigers dit advies opvolgen worden zij niet aan onacceptabele gezondheidsrisico’s blootgesteld. Dat krijgt de fractie van Leefbaar Rotterdam te horen van het gemeentebestuur in reactie op het onderzoek door hygiëne-expert Rob Geus.

Op basis van proeven op onder meer de A lijn (van Ommoord naar metrostation Vlaardingen West. Buiten de spits tot Schiedam Centrum) concludeert De Geus dat de stangen waaraan reizigers zich vasthouden onacceptabel onhygiënisch zijn. Waar een waarde van enkele honderden bacteriekolonievormende eenheden per monster normaal zou zijn, bedraagt het kiemgetal in het monster dat van de stang is afgenomen maar liefst 26.000 kolonievormende eenheden (KVE). Als het gaat om Enterobacteriën, waar ziekteverwekkers in kunnen voorkomen, bedraagt het aantal KVE 1300 per monster. Ook deze waarde wordt door Geus als verontrustend gezien.

Volgens het stadsbestuur van Rotterdam gaat het hier om een momentopname en omdat men op de Coolsingel de inhoud van het rapport niet kent zou het moeilijk zijn om te beoordelen wat deze bevindingen betekenen.

Leefbaar Rotterdam (LR): ‘In het meest recente jaarverslag van de RET is volop aandacht voor schone energie. Het zou beter zijn wanneer de RET haar energie zou steken in het schoner houden van haar metrostellen.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “ROTTERDAMS ADVIES: ‘WAS UW HANDEN NA GEBRUIK HOEKSE LIJN’

  1. Eh neem me niet kwalijk maar dit geldt toch voor alles wat mensen beetpakken je kan wel een fonteintje en waterkraan op je rug binden dan kun je handen wassen wanneer je maar wilt.Leuk om te weten maar wat kun je nou eigenlijk mee handschoenen aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *