RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTTERDAMMER MAG OUD D66-KAMERLID GEEN ‘KLEUTERNEUKER’ NOEMEN

ROTTERDAM- Rotterdammer Rick Timmer, de oud-voorzitter van de Wijkraad Pendrecht-Zuidwijk, is veroordeeld tot het betalen van 250 euro materiële schadevergoeding aan voormalig D66 Kamerlid Sidney Smeets, omdat Timmer hem op Twitter onder andere uitgemaakt voor ‘kleuterneuker’. Smeets had een schadevergoeding geëist van 1300 euro.

Smeets raakte in 2021 al in opspraak na berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij tientallen jongens waarvan hij op de hoogte was van hun leeftijd. Dat bevestigden meerdere slachtoffers vorig jaar aan Het Parool. De politicus schreef bijvoorbeeld na een ‘ontmoeting’ met een 15-jarige dat het zijn ‘foutste fantasie’ is om seks te hebben met iemand jonger dan 16. Smeets was in het verleden niet alleen de advocaat van pedofielenvereniging Martijn, maar ook voorvechter daarvan. In een landelijke advertentie in 2014 sprak hij zijn steun uit voor de vereniging die later verboden werd.

Op 15 april 2021 werd bekend dat Smeets eieren voor zijn geld koos en aankondigde, na een Kamerlidmaatschap van ruim twee weken, om de Tweede Kamer weer te verlaten. Toen betroffen de aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag nog geruchten.

Timmer heeft vorig jaar vrijwillig zijn taken bij de Wijkraad neergelegd na klachten bij de gemeente over zijn uitlatingen op sociale media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *