RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTTERDAMMERS KOMEN SCHIEDAM ONTDEKKEN

SCHIEDAM- Het Gilde Rotterdam verzorgt volgende week zondag een rondgang door het centrum van Schiedam. Normaal hebben de gidsen van de Rotterdamse organisatie hun handen vol aan het rondleiden door de Havenstad. Toch staat ook Schiedam eenmaal per jaar op de agenda, omdat in de Jeneverstad de geschiedenis bewaard is gebleven in tal van gebouwen, bruggen, straatnamen en natuurlijk de havens en molens.

Normaal houdt het Gilde Rotterdam zich vooral bezig met de Havenstad.
Normaal houdt het Gilde Rotterdam zich vooral bezig met de Havenstad.

Het wordt een wandeling door historisch Schiedam met zicht op de vele monumenten, gelardeerd met verhalen over graven van het Hollandse, Henegouwse, en Beierse Huis, maar ook over havens en overslag, lakennijverheid, visserij en scheepsbouw, religie, proveniers, molens, jeneverstokerijen, varkens en lombarden.

De rondleiding start om 14.00 uur bij de halte Broersvest van lijn 21 en 24 bij het standbeeld van Aleida. Iedereen kan mee, de wandeling is rolstoelvriendelijk. Prijs van deze rondleiding: volwassenen: 4,- euro p.p., kinderen tot 12 jr: 2,- euro. En 1 maal gratis voor houders van de Rotterdam-pas.

Klik HIER om aan te melden voor deze rondleiding op zondag 9 augustus aanstaande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *