WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTTERDAM SLUIT STRATEN AF TEGEN VERKEERSASOCIAAL GEDRAG

ROTTERDAM- Tot en met 30 september zijn vier straten in het centrum van Rotterdam afgesloten om verkeersasociaal gedrag tegen te gaan, meldt de gemeente. Het gaat om de Aert van Nesstraat, Kruiskade, Meent en het Schouwburgplein. De maatregel gaat vanavond in en keert terug elke donderdag tot en met zaterdag van 22.00 tot 05.00 uur en zondag van 22.00 tot 03.00.

Onder verkeersasociaal gedrag verstaat de gemeente ‘onnodig hard optrekkende auto’s en motoren, het negeren van snelheidslimieten, cruise-verkeer, herrie door knallende uitlaten en luide muziek.’

Sinds 2021 zijn de gemeente, politie en het Openbaar Ministerie gestart met een zomeroffensief tegen verkeersasociaal gedrag. Door middel van controleacties door de politie, ingrepen in de buitenruimte, techniek (zoals flitscamera’s) en communicatie, is gezamenlijk geprobeerd de problematiek aan te pakken.

De afsluitingen van de vier straten zijn slechts het begin, kondigt de gemeente aan, tussentijds monitoren en bijsturen zorgt voor continue doorontwikkeling.

3 reacties op “ROTTERDAM SLUIT STRATEN AF TEGEN VERKEERSASOCIAAL GEDRAG

  1. Ja, laten we in plaats van te handhaven, en de boosdoeners straffen,gewoon lekker kort door de bocht iedereen pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *