WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTTERDAM LEGT 5 JAAR GEHEIMHOUDING OP REDDINGSPLAN RET

ROTTERDAM- De RET en het Rotterdamse stadsbestuur komen met plannen om de toekomst van het openbaar vervoer in het Rotterdamse deel van de regio op de korte en lange termijn zeker te stellen. De plannen worden aan raadsleden verstrekt onder oplegging van geheimhouding. Het belang van het openbaar maken van deze informatie zou niet opwegen tegen de mogelijke schade en nadeel voor de gemeente en haar partners. De documenten zouden diverse elementen bevatten die bij openbaarheid de RET en de gemeente als aandeelhouder financieel kunnen benadelen. De geheimhouding geldt voor zeker 5 jaar.

Na jaren van groei is door de lockdowns het OV gebruik vanaf 2020 fors gedaald. Dit heeft een groot effect gehad op de reizigersaantallen, en daarmee de inkomsten voor RET. Het aantal reizigers ligt momenteel2 op circa 90% van het niveau van voor de lockdowns, en ligt ca 18% lager dan de prognoses van de eerdere afspraken uit 2019.

Ook al zijn de tarieven voor energie aan het dalen, de verwachting is dat deze aanmerkelijk hoger zullen blijven dan die voor februari 2022. Daarnaast speelt dat de personeelskosten in de hele OV-sector ook gestegen zijn de afgelopen jaren, wat de financiële situatie verder onder druk zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *