RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTTERDAM KOMT MET BURGERBERAAD ROND KLIMAATHOAX

ROTTERDAM- Het Rotterdamse stadsbestuur (Leefbaar, VVD, D66 en Denk) wil bewoners betrekken bij het maken van het zogenaamde klimaatbeleid en stelt daarom een Burgerberaad Klimaat in. Het doel is dat het burgerberaad een afspiegeling vormt van de Rotterdamse bevolking, daarom wordt er geloot waarbij kenmerken als leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, postcodegebied of overtuiging rond het onderwerp worden meegenomen om zo een dwarsdoorsnede van de Rotterdamse bevolking te krijgen.

Sinds 2019 heeft de gemeente Rotterdam al met meer dan 100 verschillende partijen afspraken gemaakt over het zogenaamd ‘verbeteren van het klimaat’ door anders om te gaan met afval, energie en het gebruik van materialen.

Aan het nut van zogenaamde klimaatdoelen kan worden getwijfeld. ‘Het klimaat verandert altijd’, zeggen deskundigen. ‘Een paar eeuwen was het wat kouder op aarde en sinds 1850 wordt het weer een beetje warmer op de wereld: ongeveer één graad Celsius. Ondanks die opwarming en de mogelijke rol van CO2 daarbij, heeft dat niet geleid tot een toename van weersextremen zoals orkanen, tornado’s, overstromingen of droogtes. Het aantal slachtoffers van klimaatgerelateerde rampen is zelfs met meer dan 95% afgenomen. Door met name de technologische ontwikkelingen kunnen we ons steeds beter beschermen tegen extreem weer en overstromingen.’

CO2 is een belangrijke voedingsstof voor het leven op aarde, met name voor planten en bomen. De uitstoot van CO2 leidt daardoor tot een aarde met meer bomen en planten en tot hogere landbouwopbrengsten.
Wel hebben de klimaatplannen een groot negatief effect op de welvaart. De huidige klimaatplannen zullen alleen Nederland al meer dan 1.000 miljard euro kosten. Omgerekend 230.000 euro per vierpersoonshuishouden. En dat voor een wereldwijde temperatuurdaling van circa 0,0007 graden Celsius in 2100.

1 reactie op “ROTTERDAM KOMT MET BURGERBERAAD ROND KLIMAATHOAX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *