Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTTERDAM DRAAGT BEHEER HOEKSE LIJN OVER

SCHIEDAM- De gemeente Rotterdam heeft het beheer en de exploitatie van de Hoekse Lijn overgedragen aan de RET. Op basis hiervan heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag de indienststellingsvergunning aan de RET verleend. De RET start nu met het zogenaamde proefbedrijf, waarin het samen met de gemeente de laatste testen uitvoert en verbeteringen doorvoert voordat reizigers de nieuwe metrolijn kunnen gebruiken.

Verloopt het proefbedrijf succesvol, dan is daarmee ook de laatste beperking uit de vergunning opgeheven en kan zoals eerder aangekondigd, de exploitatie van de Hoekse Lijn op maandag 30 september starten. Op dat moment kunnen reizigers de nieuwe metrolijn gebruiken. Daarna volgt een periode van ongeveer een maand waarin de RET alleen de dienstregeling van de B-lijn rijdt en er daarnaast nog vervangend busvervoer voor reizigers beschikbaar is. In deze opstartfase kunnen zowel reizigers als de RET wennen aan de nieuwe metroverbinding en kunnen eventuele kinderziekten worden opgelost.

Naar verwachting volgt ongeveer een maand na de opstartfase volledige exploitatie. Op dat moment gaan ook de spitsritten naar Vlaardingen-West op metrolijn A rijden. Het vervangend busvervoer wordt dan beƫindigd. Meer informatie over de dienstregeling die bij volledige exploitatie geldt, is te vinden op de website van de RET.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “ROTTERDAM DRAAGT BEHEER HOEKSE LIJN OVER

  1. Kan het echt niet begrijpen dat men nu nog naar kinderziekten moet kijken. Hoelang hebben ze de tijd gehad om te testen.
    En voor 30 september zou ik ook geen “feestje” organiseren. Want er is wel een en ander gebeurd met de openstelling van deze metrolijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *