WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTARY SCHENKT 1018 TULPENBOLLEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- ‘Rotary Vlaardingen 80’ schenkt precies 1018 tulpenbollen aan Vlaardingen ter ere van het vieren van 1000 jaar Slag bij Vlaardingen in 2018. Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) en wethouder Hans Versluijs (PvdA) nemen het cadeau vanmiddag in onvangst tussen 13.30 en 14.00 uur aan de Holysingel.

De burgemeester en de wethouder gaan samen met tachtig Vlaardingse basisschoolkinderen de bollen planten in de vorm van het herdenkingsjaartal 1018. De tulpenbollen komen in het gazon aan de Holysingel te liggen, direct voor het beeld ‘De gevleugelde’ van Jan de Winter.

Met de schenking draagt Rotary Vlaardingen 80 bij aan het feestjaar 2018. Daarnaast steunt Rotary Vlaardingen 80 met de bollen de poliobestrijding. De wereldwijde Rotary-actie ‘End Polio Now’ heeft tot doel om de wereld poliovrij te maken. In Nederland organiseert Rotary al vier jaar de ‘End Polio Now’ tulpenbollenactie. Rotary Vlaardingen 80 draagt met deze actie 1.200 euro bij aan het goede doel. Hiervan kunnen onder andere duizenden vaccins bekostigd worden, om te voorkomen dat kinderen polio krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *