RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROOKGORDIJN TERUGNEMEN GYMZALEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De overdracht van twaalf gymzalen, door de gemeente Schiedam van stichting Primo, roept bij de OuderenPartij Schiedam (OPS) op de eerste plaats vragen over het standpunt van de VVD. Tijdens de commissievergadering van afgelopen dinsdagavond laten de liberalen een rookgordijn ontstaan. Ook de verantwoordelijk wethouder blinkt niet uit in duidelijkheid.

Maarten Reuderink (OPS): “Ik weet dat met namen de VVD-fractie vindt dat we vastgoed moeten afstoten. Dít botst volgens mij hier heel erg mee, dus ik ben eigenlijk vooral nieuwsgierig hoe de VVD-fractie hierin staat?”

Youri Volkman (VVD): “Ja, ik kan daar wel kort op reageren. Ik ben erg benieuwd naar de beantwoording van de wethouder hierop. Aangezien we niet weten wat de achterliggende gedachten zijn om dit vastgoed, al dan niet, in eigendom te verkrijgen. Het klopt inderdaad dat wij voorstander zijn van het afstoten van overtollig vastgoed, zonder functie, maar wellicht is hier een hele goede reden voor. Dus ik wacht de antwoorden graag af.”

De wethouder laat weten dat de gemeente volgend jaar weer af wil van het onderhoud van de twaalf gymzalen die men van de Stichting Primo gaat overnemen. Zowel GroenLinks als de OPS willen van de wethouder weten waarom de gemeente de zalen voor deze korte periode wil terugnemen, maar een duidelijk antwoord blijft uit.

Maarten Reuderink (OPS): “Ze komen terug van Primo, ze gaan naar de gemeente… Ik neem aan dat u ze niet terugkoopt, maar u neemt het beheer weer over. Betekent dit nu dat u permanent beheer houdt, of dat u blijkbaar via een aanbesteding het beheer naar een externe partij door wilt schuiven?” Wethouder Anouschka Biekman (D66): “Nee, uh… wij nemen het beheer voorlopig terug. Dan zullen wij hem opnieuw aanbesteden, waarschijnlijk in januari… 2024.”

Coalitiepartij VVD mengt zich niet in het debat.

1 reactie op “ROOKGORDIJN TERUGNEMEN GYMZALEN SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *