RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RONDLEIDING STADSKANTOOR SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Gemeente Schiedam houdt op zaterdag 16 januari 2016 Open Huis op het Stadskantoor aan het Stadserf. Van 13.00 tot 16.30 uur is elke geïnteresseerde welkom om een kijkje te komen nemen vanaf de veertiende verdieping of mee te praten in het politiek debat.

gemeenteraad_schiedam 2De gemeenteraad, wat dóet die nou eigenlijk? En wat komt er allemaal bij kijken? Is het ambtenarengebouw nou echt zo’n ivoren toren? Hebben burgerinitiatieven effect? Klopt het dat het uitzicht vanuit de toren het enige zicht op de stad is waarbij je de toren niet ziet? Antwoord op deze en meer vragen kunt u vinden tijdens de Open Dag.

Het Stadserf complex bestaat uit verschillende delen. De meeste bezoekers komen niet verder dan de loketten, het theater of de bezoekerskamers op de begane grond. Op 16 januari kunt u ook eens in de Aleidazaal, waar de gemeenteraad vergadert, kijken en de ambtenarentoren bezoeken.

In de Hagazaal zijn de raadsleden vertegenwoordigd met kraampjes, en het Gemeentearchief Schiedam laat in een kleine expositie burgerinitiatieven uit het verleden zien. Wie hierdoor geïnspireerd wordt kan direct bij het burgerkennisnetwerk SchiedamsDoen meer informatie inwinnen.

Tussen 15.00 en 16.30 uur is er een politiek debat op de ijsbaan in Winterland tussen de raadsleden. Ook het publiek kan hier een rol in spelen. Heeft u een mening over wat er wel of niet goed gaat in de stad? Laat uw stem horen!

Voor kinderen van basisschoolleeftijd is er een eigen actie: handige Schiedammertjes mogen een eigen ambtsketting voor burgemeester Lamers maken! En wie weet gaat de burgemeester met jou en jouw eigen ontworpen keten wel op de foto. Kijk voor alle voorwaarden en extras op de webstek Archief.Schiedam.nl/keten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *