RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RONDLEIDING SCHIEDAM IN JAREN ‘60

han van der horstSCHIEDAM- ‘Je jeugd komt opnieuw tot leven.’ Dat was de eerste reactie van Schiedammer Han van der Horst bij de tentoonstelling met foto´s van Schiedam uit de jaren zestig. Hij deelt zijn ervaringen tijdens twee gratis rondleidingen in het Stedelijk Museum Schiedam op zondag 4 en woensdag 7 september 2016. Loop mee en deel uw verhalen. Van der Horst is historicus.

Hij neemt u mee naar de tentoonstelling Schiedam in Bedrijf. Robert Collette fotografeert een stad in verandering met ruim honderd foto’s. Doordat ze opgeblazen op de muur hangen, lijkt het alsof u als bezoeker door de vroegere stad loopt. Dat zal voor veel mensen een feest van herkenning zijn.

Het biedt ook een hernieuwde blik op een stad die vol vertrouwen naar de toekomst kijkt. De scheepsbouw biedt werk aan tienduizend werknemers en geldt als motor van de economie. De stad groeit. Zandwegen veranderen in snelwegen, weilanden worden woonwijken. Schiedammers maakten de stad.

We zien bewoners op de (brom)fiets naar hun werk gaan, kantorenflats en wijken in aanbouw. Maar ook ambachtslieden, het bloeiende verenigingsleven en net als in de rest van Europa de opkomende jongerencultuur. Buiten het centrum ligt het imposante schip Nieuw Amsterdam in het dok bij Wilton-Fijenoord. En Albert Heijn opent de eerste zelfbedieningszaak van Nederland.

Rondleiding Han van der Horst | zo 4 september en wo 7 september 14 – 14.45 uur | gratis met entreebewijs | kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree | reserveren via info@stedelijkmuseumschiedam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *