Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RONDLEIDING BUNKER BREMEN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Tijdens de Nationale Open Monumentendagen op 9 en 10 september zal bunker Bremen haar stalen deuren openen voor het publiek.

Deze monumentale bunker door de Duitse bezetting destijds gebouwd en ingericht als munitiebunker in het Hoekse Vinetaduin als onderdeel van de Atlantikwall  is na de oorlog gebruikt door de Koninklijke Marine voor communicatie taken tijdens de Koude Oorlog. Inmiddels is deze bunker een  Rijksmonument Koude Oorlog.

Inmiddels huisvest de Bremen het ‘Nederlands Militair Kustverdediging Museum’  van de Stichting Fort aan den Hoek van Holland  en wordt onderhouden door haar vele vrijwilligers die dit weekend klaar staan om de bezoekers te ontvangen en vakkundige informatie geven  tijdens de wandeling door de bunker en over  de daar aanwezige exposities. Bij het exploiteren van bunker Bremen wordt nauw samengewerkt met de stichting Het Zuid-Hollands Landschap.

Kortom, een monument dat herinnert aan een woelige periode in de Vaderlandse geschiedenis. De Bunker Bremen is gelegen in het Vinetaduin en te bereiken via het pad aan de Strandweg tegenover voormalig station Strandweg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *