Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RONDKIJKEN OP BOUWTERREIN BLANKENBURGTUNNEL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Voor het eerst mogen in Vlaardingen en Rozenburg nieuwsgierigen het bouwterrein op van de Blankenburgverbinding. In Vlaardingen komen vooral vaders en zonen een kijkje nemen op het terrein. Hier krijgt iedereen met vragen uitleg over het project.

Vanmorgen rond 09.30 uur vond de officiƫle opening plaats van het informatiecentrum Blankenburgverbinding in het voormalige Oeverbos. Aansluitend startte de Dag van de Bouw en kon er worden rondgeneusd op de bouwplaats.

De werkzaamheden aan de Blankenburgtunnel liggen al twee weken volledig stil. Ook de komende vier weken wordt er niet gewerkt op de bouwplaats. Het is wachten op de omgevingsvergunning van de gemeente Vlaardingen.

Met de aanleg van het Blankenburgtrace is in totaal 1,2 miljard euro gemoeid. De aanleg vindt plaats aan weerszijden van de Nieuwe Waterweg (Het Scheur). De Blankenburgverbinding bestaat uit de nieuwe snelweg A24, tussen Vlaardingen en Rozenburg, inclusief een tunnel tussen de twee plaatsen. Het geheel moet uiterlijk in 2024 worden opgeleverd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “RONDKIJKEN OP BOUWTERREIN BLANKENBURGTUNNEL VLAARDINGEN

  1. L.S.
    Het totale project heet inderdaad ‘de Blankenburgverbinding’, maar de tunnel draagt niet de naam Blankenburgtunnel, maar Maasdeltatunnel. En deze komt niet zoals in dit artikel vermeld staat onder ‘de Nieuwe Waterweg (Het Scheur)’ maar onder Het Scheur. De Nieuwe Waterweg begint immers pas zo’n 10 kilometer westelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *