Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RONDJE TEGEN OVERLAST DEELSCOOTERS NOORDRAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Lichtblauwe Brigade (LBB) heeft aan de noordrand van Schiedam een rondje huurscooters gedaan, vooral langs de Slimme Watering. De verhuurders Gosharing en Felyx zijn verzocht om clusterplaatsing in te dunnen en de gebruikers van hinderlijk geplaatste scooters te informeren. Deze voertuigen krijgen ook een sanctie opgelegd.

Eerder was ingrijpen door handhavers van de gemeente aanleiding voor ergernis. Afgelopen oktober heeft de LBB een viertal fout geparkeerde scooters, bij de ingang van de Vlinderhoven, aan de kant gezet. Dit tot ontsteltenis van de VVD, waar raadslid Tom Janssen zich afvroeg of de schaarse en waardevolle handhavingscapaciteit van de LBB werd ingezet om deelscooters aan de kant te zetten zonder boetes uit te delen.

Sinds 2019 worden in Schiedam lukraak deelscooters geparkeerd door de gebruikers, wat voor overlast zorgt. Aanjager van het inzetten van het deelvervoer is wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks). Hij is niet perse ontevreden met het beeld van de vele deelscooters. Volgens de wethouder betekent dit alles dat de scooters ‘heel erg veel gebruikt worden’. Ooijevaar ziet dat als een heel goed teken voor de mobiliteitsopgave die Schiedam heeft.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “RONDJE TEGEN OVERLAST DEELSCOOTERS NOORDRAND SCHIEDAM

  1. Het ene bericht zegt dat Schiedammers te dik worden en in dit bericht zegt groen links dat ze massaal de scooter op moeten (waar veel mensen overlast van ondervinden). Als die dikkertjes nou gaan fietsen lost dat beide problemen op. Het maakt de gezondheidszorg ook wat betaalbaarder.

  2. Ik hoop dat in de straat waar Ooijevaar woont, iedereen zo een onding van een deelscooter gaat gebruiken. Ik hoop vervolgens niet dat ze al die dingen dan bij hem voor de deur neerpleuren, zoals overal in Schiedam.
    Ben benieuwd of hij dan nog zo enthousiast is.

    De overlast zal van korte duur zijn, hij zal wel een rechtstreeks lijntje hebben met stadswachtjes, die de deelscooters meteen verwijderen.

    Een mooi alternatief is i.d.d. fietsen, maar buiten het centrum is er geen beveiligde plaats om je ijzeren ros veilig te stallen.
    Ik plaats mijn fiets echt niet bij Spaland met al die gelukzoekertjes op zoek naar mooie fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *