WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEREN IN BEERPUT DIE VLAARDINGSE BURGEMEESTER ACHTERLIET

VLAARDINGEN- De Vlaardingse burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) wenst in het college haar zin door te drukken. Wie haar daarbij niet behulpzaam is wordt eruit gewerkt. Mensen beschadigen door onderzoeken in te stellen is haar manier van werken. Dat beaamt Stan Lauret (VVD), oud-wethouder van financiën in de gemeente Sluis, waar Jetten tot 2016 enkele jaren burgemeester was. Lauret is door Waterweg Actueel benaderd om zijn licht te laten schijnen over het functioneren van de Vlaardingse burgemeester in haar vorige gemeente. Dit naar aanleiding van het Wob-verzoek om haar integriteit vast te stellen en de vele onderzoeken die onder het bewind Jetten zijn opgestart in haar huidige gemeente, Vlaardingen.

Lauret kan een beerput opentrekken over het functioneren van Jetten in zijn gemeente, maar verwijst vooral naar eerdere uitspraken van hem, die 2 jaar terug al zijn opgetekend door de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). Uitspraken waaraan nooit een letter is gerectificeerd en waar Lauret nog altijd achter staat.

Lauret zegt te zijn opgestapt als wethouder in Sluis, nadat een onderzoek naar hem was gestart op initiatief van Jetten. Het ging om de aanleg van een lucratieve parkeerplaats, waar Lauret groot voorstander van was. Jetten zag dat niet zitten, maar Lauret hield voet bij stuk. Het gevolg was dat Jetten een onderzoek liet instellen naar mogelijke belangenverstrengelingen.

Lauret in de PZC: “Ik vind het kwalijk dat ze alles achter mijn rug om heeft gedaan. Dat ze niet heeft gezegd: Stan , heb jij belangen bij die parking? En dat ze nóóit met mij heeft gesproken over mijn vertrek. Dat zegt toch genoeg over de manier waarop er binnen het college met elkaar wordt omgegaan? Maar ze kwam wel zelf al na een paar maanden met een mediator op de proppen om de verhoudingen binnen het college te verbeteren.”

“Die mediator was helemaal niet nodig. Punt was dat de burgemeester in het vorige college een enorme vinger in de pap had. Blijkbaar was ze daar gewend dat ze het met alle besluiten eens moest zijn voordat die erdoorheen gingen. Tja, zo werk ik niet. Dat leidde wel eens tot botsingen. Met die mediator wilde zij bereiken dat wij weer in de pas zouden gaan lopen. Háár pas.”

Volgens Lauret heeft burgemeester Jetten de VVD in Sluis onder druk gezet om het vertrouwen in hun wethouder op te zeggen. De burgemeester zou een decreet hebben opgelegd: ‘Gooi Lauret eruit, anders ga ik heibel maken’.

Er loopt in Vlaardingen momenteel een onderzoek naar de integriteit van raadsleden; een onderzoek naar bedreiging aan het adres van de burgemeester tijdens de jaarwisseling; een onderzoek naar financiële afspraken tussen raadslid Ron Boers en oud-wethouder Frans Hoogendijk (ONS); en een onderzoek naar de werkwijze van Waterweg Actueel. Al deze onderzoeken zijn geïnitieerd door burgemeester Annemiek Jetten. De onderzoeksobjecten bestaan stuk voor stuk uit haar ‘tegenstanders’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 gedachten over “ROEREN IN BEERPUT DIE VLAARDINGSE BURGEMEESTER ACHTERLIET

  1. Wij zijn in Sluis blij dat ze vertrokken is, ze wilde hier perse een grootschalig AZC realiseren waar 90% van de lokale bevolking tegen was.

    Wij werden als initiators van het protest in opdracht van Jetten “gemonitord” omdat ze er niet van gediend was om enige tegenspraak te ontvangen op door haar reeds vooraf goedgekeurde beslissingen.

    Helaas voor Jetten heeft ze de strijd verloren en is er geen grootschalig AZC in de gemeente Sluis gekomen.
    Door haar idioot starre dictatoriale houding was mevrouw Jetten hier volledig uitgespeeld en is ze naar Vlaardingen vertrokken…

    Ik en velen met mij zijn nog altijd blij dat ze hier in Sluis weg is gegaan….. (iets met KARMA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *