RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM TEMPO LEEGSTANDSVERORDENING VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er moet nu echt tempo worden gemaakt met een leegstandsverordening in Vlaardingen. Dat vindt de fractie Boers. De volksvertegenwoordigers komen met schriftelijke vragen.

Welgeteld dertien maanden geleden, in januari 2018, heeft de Vlaardingse gemeenteraad unaniem een motie aangenomen waarin het college opdracht kreeg om te komen met een leegstandsverordening. Daarna is hier nog meerdere keren naar gevraagd.

De fractie Boers stelt vast: ‘In de zomer van 2018 zijn twee bijeenkomsten in ’s-Gravenzande georganiseerd waar de fracties de inhoud en prioriteiten van het raadsprogramma hebben bepaald. Het onderwerp leegstandsverordening, is toen naar voren gehaald. Wethouder Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen) gaf toen aan dat dit geen probleem was, omdat de verordening op een haar na al klaar was.’

Er is, in aanloop naar de Vlaardingse verordening, al verschillende malen contact geweest met de gemeente Schiedam hierover en ook met de Provincie Zuid-Holland die de gemeente Schiedam hierin heeft ondersteund.

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen gaven in september aan dat een dergelijke verordening in sommige gevallen een rol kan spelen in het aanpakken van leegstand, maar de leegstandsverordening zou geen instrument zijn om op zichzelf in te zetten: ‘Het kan van waarde zijn als aanvulling op een (nog te ontwikkelen) integraal en actief leegstandsbeleid.’

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “ROEP OM TEMPO LEEGSTANDSVERORDENING VLAARDINGEN

  1. Hoe wil je een slaapstad als Vlaardingen nog gezellig maken met zoveel MOE-landers. De enige die er zijn zakken mee vult, zijn de uitzendbureaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *