WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM TERUGKEER JEUGDSTAD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De fractie Heel de Stad (HdS) ijvert voor de terugkeer van het kinderevenement Jeugdstad in Vlaardingen. Gisteravond zou over de mogelijke terugkeer worden gesproken in commissieverband, maar dit is uitgesteld vanwege het late tijdstip. Ron Boers (HdS): “De doelgroep ligt nu allang op bed.”

Boers: ‘Al weer een paar jaar kent Vlaardingen geen Jeugdstad meer. Uitgerekend in een stad waarin zo veel armoede heerst, en het veel kinderen ontbreekt aan gezond eten, vakanties of verjaardagscadeautjes, bestaat dit belangrijke en in veel vraag voorzienend evenement niet meer. Er zou HdS veel aan gelegen zijn om samen met alle andere partijen te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor een geschikte ruimte en financiën, om Jeugdstad weer nieuw leven in te blazen. Het bestuur van Jeugdstad is er nog steeds en zou ook heel graag het evenement weer zien plaatsvinden.‘

Jeugdstad hield na 47 jaar op te bestaan, omdat in 2021 geen geschikte locatie kon worden gevonden. Het bestuur van de Stichting Jeugdstad had voor de kerstvakantie nog een noodoproep gedaan. De locatie in de Produktiestraat 2 kwam te vervallen wegens de afgekeurde brandinstallatie voor het evenement. De jaren ervoor werd Jeugdstad georganiseerd in de oude Lijnbaanhal, die inmiddels is gesloopt.

Jeugdstad is in 1974 begonnen op aanvraag van de politie, om iets te organiseren voor de basisschooljeugd in de kerstvakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *