Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM LICHTPLAN BINNENSTAD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Met het uitlichten van onder meer historische panden in Vlaardingen kan de binnenstad verlevendigen. Meerdere partijen in de gemeenteraad zien hiervoor mogelijkheden. Twee weken terug kondigde ONS.Vlaardingen al een motie aan en nu komt ook de fractie Boers (fB) met een agendaverzoek en powerpoint presentatie.

ONS.Vlaardingen denkt aan de belichting van openbare gebouwen, waaronder de Visbank en de Grote kerk, maar ook niet openbare gebouwen, zoals cafés.

De fB wil het hebben over een integraal lichtplan voor het gebied rond de Oude Haven (inclusief de Oost- en Westhavenkade), de binnenstad en het Museumkwartier. Een aantrekkelijk verlichte binnenstad kan nieuwe ondernemers en winkelend publiek aantrekken, is de gedachte.

Om de verlichting te kunnen betalen denken de twee partijen aan het budget van het Programma Levendige Binnenstad, ‘Kunst in de buitenruimte’ en mogelijk andere portefeuilles zoals veiligheid, wonen, cultuur en economie.

‘Met licht kun je werken aan veiligheid, sfeer, parkeren en routes’, motiveert de fB het hele idee. FB: ‘In steden als Utrecht, Zwolle, Gent worden monumenten en bezienswaardigheden op een aantrekkelijke manier uitgelicht waardoor er een speels effect ontstaat en vinden lichtplanwandelingen en andere activiteiten plaats die er op gericht zijn de stad van haar mooiste kant te laten zien. Toonkleur is belangrijk, omdat kleur niet alleen een esthetische waarde heeft, maar het communiceert ook bepaalde informatie. Kleuren roepen associaties en daarbij behorende reacties op. Zo worden de kleuren blauw en groen geassocieerd met veiligheid. En kunnen een onverwachte uitwerking hebben, zo laat de kleur roze acne bij jongeren goed zien, waardoor een plek minder aantrekkelijk wordt om te hangen.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *