Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM (LEGALE) UITBREIDING PARKEERPLAATSEN TRUCKERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is behoefte aan een (legale) uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen voor vrachtauto’s binnen Vlaardingen. Dat vindt oppositiepartij Beter voor Vlaardingen (BvV). De partij ziet het bestaande parkeerterrein voor vrachtauto’s aan de Marathonweg als een optie. Het feit dat dit parkeerterrein direct naast de A20 is gelegen wordt gezien als een belangrijke factor. Bovendien ligt dit parkeerterrein bij de A20 en is er een snelle route om ook naar DFDS te gaan.

Wat BvV betreft wordt door de gemeente ook in overleg gegaan met de ondernemers van truckerscafé The Pittstop, om te onderzoeken of zij aan de Marathonweg een horecagelegenheid wensen te starten en eventueel het beheer van de bewaakte parkeerplaatsen op zich willen nemen.

Uit de media heeft BvV vernomen dat het kabinet 2000 extra beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtauto’s in Nederland wil realiseren, waar truckers tegen betaling veilig kunnen overnachten tijdens hun reis. Deze komen bovenop de 4200 plaatsen die er al zijn. Voor de aanleg van deze extra vrachtautoparkeerplaatsen stelt het ministerie subsidie ter beschikking. De truckers dienen op de commercieel geëxploiteerde parkeerterreinen een bepaald bedrag te betalen. De locaties bieden continue bewaking, maar ook voorzieningen om te douchen en te eten.

BvV: ‘Het alternatief in Vlaardingen is nu dat veel vrachtauto’s op en rondom de Koningin Wilhelminahaven (KW-Haven) parkeren, al dan niet met een parkeervergunning, waarbij de chauffeurs overlast veroorzaken door hun behoeften danwel in hun eigen voeding te voorzien en daarbij veel afval achterlaten op de openbare weg. Een bijkomend probleem van deze tijd is dat onderweg migranten (illegalen, red.) aan boord klimmen om de grens overgesmokkeld te worden. Aanvankelijk was er vanuit de transportsector weerstand tegen de betaalde parkeerlocaties, maar inmiddels is de vraag aanzienlijk groter geworden dan het aanbod.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *