Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM KWIJTSCHELDING SCHULDEN TOESLAGENAFFAIRE VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Vlaardingse slachtoffers van de toeslagenaffaire hebben recht op kwijtschelding van gemeentelijke schulden. Daarvoor pleit de fractie Boers (fB) in een reeks schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. De fB informeert ook naar de bereidheid op het stadhuis om ieder slachtoffer uit Vlaardingen actief te ondersteunen en te helpen in het proces van kwijtschelding en vergoedingen richting onder meer het UWV, Sociale Verzekeringsbank, woningcorporaties, nutsbedrijven en het Hoogheemraadschap van Delfland.

In de toeslagenaffaire werden naar schatting 26.000 ouders in Nederland slachtoffer van onterechte fraudeverdenkingen met de kinderopvangtoeslag en/of slachtoffer van een harde fraudeaanpak door de Belastingdienst, van 2013 tot en met zeker 2019.

Landelijk werd de vragen gesteld, ‘hoe kon de toeslagenaffaire ontstaan? Waarom werd niets gedaan met signalen van ouders die in de problemen raakten door de doorgeschoten fraudeaanpak?’ De Rijksoverheid heeft bekend gemaakt alle vorderingen kwijt te gaan schelden.

De gemeente Rotterdam gaat, zo maakt wethouder Michiel Grauss (CU-SGP) bekend, voor de 3.000 gedupeerde in Rotterdam de gemeentelijke schulden kwijtschelden. Bij de Belastingdienst hebben zich – tot nu toe – 1.118 inwoners van Rotterdam gemeld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “ROEP OM KWIJTSCHELDING SCHULDEN TOESLAGENAFFAIRE VLAARDINGEN

  1. Ofschoon dit een mega-operatie zal zijn: het is de Belastingdienst die hier onschuldige burgers willens en wetens schade heeft toegebracht die de zaken recht moet zetten waarna de slachtoffers hun schade kunnen claimen. ‘Compensatie’ is hierbij dus niet aan de orde, maar voorschotten op de te verwachten vorderingen om de benadeelde burgers in zoverre tegemoet te komen dus wel

    De Belastingdienst is geen gemeentelijke instantie maar een rijksinstantie en bijgevolg zullen alle Nederlanders die uiteindelijk ook ervoor hebben gekozen bepaald politiek tuig op sleutelposities te plaatsen, er uiteindelijk voor moeten opdraaien en dus inwoners van de een of andere gemeente.

    Dan is er uiteraard nog de mogelijkheid voor de slachtoffers zich als benadeelde partij te melden in het strafproces tegen persoonlijk te plukken verantwoordelijke bedenkers en uitvoerenden die ieder voor zich heel goed weten in wat voor organisatie men heeft geparticipeerd, en nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *