Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM HUIDSKLEUR BIJ OPSPORINGSBERICHTEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De fractie Boers wil dat de Vlaardingse burgemeester aandringt bij de politie op het verstrekken van zo volledig mogelijke signalementen in opsporingsberichten. De fractie komt met schriftelijke vragen naar aanleiding van de overval op de Leen Bakker vanavond en de incomplete signalementen van de daders.

‘De zoveelste overval in Vlaardingen op rij’, stelt fractievoorzitter Ron Boers vast. ‘En voor de zoveelste keer blijken getuigenoproepen vanuit de politie en daardoor ook vanuit de media, niet het volledige signalement van de criminelen te bevatten. Geregeld wordt met name de huidskleur weggelaten, ook al is die wel bekend’, aldus Boers.

Het Openbaar Ministerie en de politie maken gebruik van opsporingsberichten om de hulp van het publiek in te roepen. In de Aanwijzing opsporingsberichtgeving (gepubliceerd in de Staadscourant van 22 november 2017) zijn geen belemmeringen opgenomen voor opsporingsberichtgeving waarin geen inbreuk wordt gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van identificeerbare personen. Hierbij valt te denken aan oproepen aan getuigen van een misdrijf om informatie te leveren waarbij geen of slechts algemene kenmerken van de verdachte(n) worden vermeld als lengte, lichaamsbouw, haarkleur, soort kleding die werd gedragen en huidskleur.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *