Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM HEROPENING SPOEDHULP EN GEBOORTEZORG SCHIEDAM

VLAARDINGEN- Drie politieke partijen in Vlaardingen eisen dat de spoedeisende hulppost (SEH) bij het Vlietland in Schiedam zo snel mogelijk weer 24 uur per dag beschikbaar wordt gemaakt. Dit geldt ook voor de geboortezorg. De fracties van ONS.Vlaardingen, CDA en SP willen dat het nieuwe stadsbestuur van Vlaardingen hier werk van gaat maken.

De SEH is op dit moment vanaf 21.00 uur ’s avonds gesloten. Het ziekenhuis heeft destijds aangegeven dat dit een tijdelijke maatregel zou zijn. Inmiddels is ook bekend dat de geboortezorg op de locatie Vlietland beëindigd wordt.

De drie fracties wijzen op de wettelijke plicht dat per 1 januari 2022 beschikbaarheid en bereikbaarheid van de spoedeisende zorg in de wet is vastgelegd (Wkkgz). Op grond van deze wet is het van belang dat de spoedeisende zorg in de regio Maassluis, Vlaardingen, Schiedam gewaarborgd wordt. Er wonen ongeveer 200.000 mensen in onze regio (Waterweg-Noord), zo rekenen de drie voor. De regio heeft daarmee meer inwoners dan steden zoals, Nijmegen (negen ziekenhuislocaties), Haarlem (twee ziekenhuislocaties), Arnhem (drie ziekenhuislocaties) of Almere (twee ziekenhuislocaties). Al die steden hebben één of meerdere volwaardige ziekenhuizen. Vanuit dat oogpunt is er dus ruimte voor een volwaardig ziekenhuis in onze regio, vinden de drie partijen.

1 reactie op “ROEP OM HEROPENING SPOEDHULP EN GEBOORTEZORG SCHIEDAM

  1. En nu? Wat denk je dat ze gaan doen bij Fransiscus Vlietland? Besluiten terugdraaien om dat Vlaardingen dat wil? Wat ik wil weten is welke machtsmiddelen nu eindelijk worden ingezet om de ziekenhuisbestuurders onder zware druk te zetten! En waarom zijn die middelen de afgelopen jaren niet ingezet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *