WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM GLASVEZELNETWERK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De VVD in Vlaardingen roept inwoners en ondernemers op massaal aan marktpartijen te laten weten dat men graag een internetaansluiting wil op glasvezel. Vele Vlaardingers zouden klagen over het gemis van snel internet, omdat de haringstad momenteel nog geen glasvezelnetwerk heeft.

Behalve op een enkele plek, een bedrijventerrein en een nieuwbouwlocatie, ontberen ondernemers en bewoners deze faciliteit, signaleert de VVD. ‘En dat terwijl in talloze gemeenten, waaronder buurgemeente Schiedam, de inwoners al lang een eigen keuze kunnen maken tussen internet en snel internet via glasvezel. Een keuzefaciliteit die in hoge mate op prijs wordt gesteld’, weet de VVD.

In de optiek van de liberalen zijn het de marktpartijen die de aanleg voor hun rekening nemen van glasvezel, maar de VVD begrijpt dat er ook kosten voor de gemeente zullen zijn. Zodra een marktpartij zich meldt wil de VVD dat is onderzocht wat de gemeentelijke kosten zijn. Het benodigde budget kan dan nu al worden gereserveerd (“Regeren is immers vooruitzien”). De VVD zal bij de Voorjaarsnota in ieder geval terugkomen op glasvezel.

1 reactie op “ROEP OM GLASVEZELNETWERK VLAARDINGEN

  1. Ik ben een gelukkige bewoner van de nieuwbouw wijk in vlaardingen. Er is hier glasvezel maar net als het parkeren , voert het stadsbestuur een middeleeuws beleid . Wij zijn de baas , en als het je niet bevalt ga je maar weg. En wat de aanbieders betreft , die zeggen glasvezelhard ja hoor we leveren op uw adres via de glasvezel kabel. Echt niet . De koperen kabel wordt verbonden met het glasvezel netwerk , en dan heb je glasvezel vanaf het punt waar ziggo of kpn hun koperen kabel uit de grond laten komen. Dus gewoon volksverlakkerij . Het komt gewoon hier op neer de burger heeft ook hierover niks te vertellen in vlaardingen. Misschien als de aanbieders de gemeente een flink bedrag betalen dat het dan wel mag.
    De hoogste bieder krijgt toestemming , net als bij de parkeervergunningen . De mensen in de particuliere huizen hebben een parkeervergunning , en de mensen in de huizen van samenwerking niet. ECHT HE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *