Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM BORDEN IN MIGRANTENTALEN MAASBOULEVARD SCHIEDAM

SCHIEDAM- De chaos aan borden is weg op de Maasboulevard in Schiedam-Gorzen. Dat signaleert Arie Villerius, de fractievoorzitter van oppositiepartij LOS. De volksvertegenwoordiger prijst de snelle actie van Irado, maar hij is nog niet helemaal tevreden. Villerius: ‘Nu alleen nog even duidelijk maken in alle migrantentalen dat de boulevard na 20.00 uur verboden is voor auto, barbecue, lachgas en race. En dat het geen blowgebied is.’ Daarnaast verwacht Villerius dat er streng gehandhaafd wordt. ‘Dan komt het nog wel eens goed’, meent hij.

Eerder deze week liet Villerius zijn ergernis blijken over een wirwar aan onduidelijke regels en aanwijzingen met verschillende borden en hekken op de Maasboulevard. Ook de fractie van het AOV trok vorige maand aan de bel over de boulevard.

Naar aanleiding van klachten heeft de politie afgelopen maart korte metten gemaakt met asociaal rijgedrag aan de Maasboulevard. Een automobilist was aan het slippen en is bekeurd voor een bedrag van 390 euro.

Agenten hadden eerder op de vanavond een politieauto herkenbaar neergezet aan de boulevard en van een afstandje gepost. Wat de politie vaststelde was getoeter, geschreeuw en harde muziek.

Vorig jaar werd het Hoofdplein via de Voorhaven afgesloten voor het autoverkeer met hekken en betonnen biggenruggetjes. Tegelijk deed de politie de belofte vaker te controleren aan het water. De hekken zijn inmiddels vervangen door slagbomen.

In de afgelopen jaren zijn al verschillende maatregelen genomen tegen het racen met auto’s over de Maasboulevard. Een ankerketting is over de weg uitgerold en plantenbakken zijn geplaatst en verschoven om het racen tegen te gaan. Een slagboom werd na drie weken al vernield.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “ROEP OM BORDEN IN MIGRANTENTALEN MAASBOULEVARD SCHIEDAM

 1. Echt weer een socialistisch jaren 70 idee om in migrantentalen borden neer te zetten. Niet aan beginnen, niet doen. In dit land in Nederlands de voertaal en daar doen we het mee. Leer maar fatsoenlijk het aller noodzakelijkste van onze taal. Maar zelfs gewone verkeersborden snappen sommige al niet dus nogmaals niet in een andere taal.

 2. Meer toezicht, maar ook handhaven, dus meer blauw en eigentroep opruimen en avondklok voor wie geen redelijkdoel heeft, en racen gelijk in beslag nemen, is levensgevaarlijk, dit om te beginnen.

 3. Als je hier blijft moet je gewoon Nederlands leren en spreken, als wij op vakantie gaat in het buitenland kan ik ook de borden niet lezen.
  Daar zijn nou die handige vertaalapps voor, vroeger kocht ik altijd een boekje van het land waar je heen ging

 4. Bijzonder dat er in Schiedam geroepen wordt om borden met buitenlandse tekst, daar de Nerlandse taal niet begrepen zou worden. Naar mijn weten moet je bij het behalen van een rijbewijs een theorie examen doen en zijn de algemene verkeersborden overal hetzelfde. Zelf was ik een keer in het buitenland en maakte een verkeersovertreding en moest meteen de boete betalen. Ik vertelde de agent uit dat ik hem niet begreep. In slecht Engels legde hij mij uit, terwijl hij zijn wapenstok aantikte, dat die stok alle talen sprak.
  Het was voor mij opeens heel duidelijk, ik begreep het meteen.

 5. Dat mensen daar met familie en vrienden bbq heb ik geen moeite mee of het nu Turken Belgen marokanen of chinezen zijn.
  Dat het later wordt dan bv 8 uur s’avonds ook niet,ieder zijn plezier.
  Waar ik wel een probleem mee heb ik dat sommige mensen lak hebben aan de gemaakte regels en doen waar ze zin in hebben en zich zelf boven de wet plaatsen.
  Zo worden er nog steeds drugs verhandeld en gebruikt in de wc unit.
  Er word met auto’s over het terrein gereden om spullen te lossen voor de bbq en niet met geringe snelheid kan ik u melden.
  Na de bbq vind je op de gehele Maas boulevard etensresten verpakkingsmateriaal blikwerk er word zelden tot niet opgeruimd.
  Dat heb je nog de lui die van de burgerking hun maaltje op de MB op komen eten en na het nuttigen de. papier handel door het portier naar buiten kwakken.
  Plus geluid overlast van auto’s met luide muziek
  Hier kan je dus borden met taal uit land van herkomst plaatsen maar ook die zullen genegeerd worden.
  De enigste manier is handhaven en streng en dikke prenten uitdelen.
  Maar daar hebben ze in Nederland moeite mee om bang te zijn om voor racist uitgemaakt te worden.
  We leven met zijn allen in Nederland met wetten die voor ons allemaal gelden en heb je je aan te houden.

 6. De eerste generatie kinderen riepen tegen mijn vader, als de bloeiende meiboom gesloopt werd en mijn vader er wat van zei, dan riepen zij; wij worden toch hier de baas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *