WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM ACTIE TEGEN HUURVERHOGING WINKELPANDEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Om een nieuwe huurverhoging tegen te gaan voor winkelpanden in de Vlaardingse binnenstad moet het gemeentebestuur zich hard maken richting vastgoedeigenaren. Het alsnog invoeren van een leegstandsverordening is ook gewenst. Dat alles vindt de fractie Boers (fB), nu de winkelhuren omhoog gaan, ondanks de lockdown.

In Vlaardingen gaan, sowieso op het Liesveld, de winkelhuren omhoog. Dit terwijl de huurprijs voor de meeste horecaondernemers en winkeliers het allerbelangrijkste obstakel zou zijn voor het overleven van de crisis die het gevolg is van de lockdown. Volgens Detailhandel Nederland lukt het de helft van de winkeliers helemaal niet afspraken te maken over de huurprijs.

Ook in Vlaardingen hebben veel ondernemers hun deuren moeten sluiten, of zijn nog steeds gesloten. De huren lopen echter wel door en worden ondanks de crisis verhoogd. “Een schandalige zaak”, aldus de fB. “Hoe is het toch mogelijk dat je als vastgoedbeheerder een horecazaak, die óók nog eens verplicht dicht is en straks veel minder omzet kan gaan draaien in de 1,5 meter-samenleving,‘verrast’ met een huurverhoging.”

De fB is van mening dat de politiek zich veel te afzijdig houdt en de regie moet pakken. Daarom vraagt de fractie het college om zich nu richting vastgoedeigenaren hard te maken voor de belangen van de ondernemers. Ook pleit fB opnieuw voor invoering van een leegstandsverordening waarmee leegstand kan worden bestreden.

Brancheorganisaties voor winkelcentra en beleggers deden op 24 maart gezamenlijk een oproep aan alle retailers en winkelvastgoedeigenaren om de rust te bewaren en het gezond verstand te blijven gebruiken. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) steunde die oproep.

Een gerenommeerd advocaat (AMS Advocaten) op het gebied van vastgoed- en het huurrecht stelt dat huurders mogelijk een beroep kunnen doen op de bepaling in het Burgerlijk Wetboek over onvoorziene omstandigheden. Huurders die de deuren hebben gesloten kunnen wellicht op behoorlijk wat clementie rekenen bij de rechter als de huurder zou voorstellen de pijn te delen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *